Zašto ne vježbati?

26

OŽUJAK, 2017

Fitness
Život
Društvo

Razlozi zašto bi trebali vježbati opće su poznati ( zdravsteni, estetski, psihološki, ekonomski i mnogi drugi). Gotovo svakodnevno slušamo razloge zašto vježbati, dostupan nam je široki spektar aktivnosti, po nešto za svakoga ( plivanje, ples, grupni treninzi, razni sportovi).

Sport nam nikada nije bio pristupačniji a svjesnost o dobrobitima tjelovježbe dosegnula je vrhunac. No čini se da to sve ipak nije dovoljno. Sve je više bolesti uzrokovanih ne kretanjem, lošom prehranom, stresom, sve je veći broj pretilih ljudi, mladih ljudi koji su nezadovoljni svojim izgledom, nedostatkom energije pa ipak po tom pitanju ne čine ništa.

Pokrenite se, zabavno je.

Važno je baviti se bilo kakvom tjelesnom aktivnošću blagog intenziteta

Koji je razlog tome? Jesu li dobrobiti ne vježbanja veće? Razmotrimo malo dobrobiti koje nam donosi NE vježbanje:

 

  • više vremena provedeno pred televizijom, računalom i sl.
  • više vremena provedenog razmišljajući o stresnim stvarima, situacijama
  • uštedu od cca. 200kn/mj ( jedna kava dnevno)
  • više vremena za druženje, zabavu

“…novo istraživanje znanstvenika pokazuje da čak i kratkotrajno vježbanje može donijeti rezultate.”

Slobodno dodajte još vlastitih razloga koji vas sprečavaju da obučete trenirku i potrčite prema kvalitetnijem životu 🙂 A sada se zapitajte, isplati li se dugoročno? Hoće li vas vrijeme provedeno pred televizijom učiniti istinski sretnom i zadovoljnom osobom? Hoće li stres pridonjeti poboljšanju vaše situacije ili ga je bolje ukloniti? Odvajate li uštedu od 200kn sa strane ili taj novac jednostavno nestane? Stvarno nemate slobodna dva sata tjedno za vježbanje ili vas ljenost drži u začaranom krugu?

Svima je život dragocjen i vrijedan.

Tjelesno vježbanje je najbolji poklon nama samima

Svima je život dragocjen i vrijedan, a tjelesno vježbanje je najbolji poklon nama samima. Jeste li svjesni da vježbanjem možete produžiti vlastitu mladost, povećati kvalitetu života, održavati dobro zdravlje, postići idealan izgled…?? Vježbanjem činite veliku uslugu vlastitom cjelokupnom fizičkom i psihičkom zdravlju, a istovremeno možda baš vi svojim primjerom potaknete nekoga na fizičku aktivnost, zdravu prehranu koji vode prema ispunjenijem i sretnijem životu.

Razmislite malo o razlozima koji vas drže na distanci od života kakav želite, čine li vas zadovoljnima ili zadovoljstvo leži u promjeni? Kada se odlučite za promjenu stručni tim Top Forma spremno vas očekuje 🙂 Motivirajte se i učinite prvi korak, mi smo tu da vas podržavamo i vodimo prema ostvarenju vaših ciljeva. Vi samo morate učiniti prvi korak i to je sve, tako je lako 🙂

 

Lijepi pozdrav svima koji će nam se pridružiti kao i našim vrijednim vježbačima!

 

Budite u formi!

 

Vaš Top Form!

Želite li primati objave i putem emaila?
Pribilježite se na naš Newsletter.

BODY WORKOUT

Mršavljenje, oblikovanje i učvršćivanje cijelog tijela

PILATES

Vratite gipkost
svome tijelu

TRX TRAKA

Ojačajte leđa i popravite
držanje tijela

hrCroatian